Krydstogtgæster ankommer til Aarhus

Krydstogtsgæsternes ankomst

Photo: VisitAarhus

Når krydstogtgæsterne går i land på Mellemarmen i Aarhus Havn, bliver de budt velkommen af ét stort velkomst-set up bestående af forskellige aktører, der alle ønsker at gøre gæsternes besøg i Aarhus så godt som muligt.

Garden spiller op ved landgangen, og når gæsterne går mod de ventende busser eller bevæger sig mod centrum på egen hånd, bliver de mødt af repræsentanter fra byens tre største museer, ARoS Aarhus Kunstmuseum, Moesgaard Museum og Den Gamle By. Også Salling og Magasin har udsendt medarbejdere, der står klar med gode tilbud.

Rammerne for modtagelsen er et stort teltområde, som på ankomsttidspunktet giver genlyd af livemusik, mens nogle af byens dygtigste kunsthåndværkere fremviser deres produkter. Gæsterne finder også en turistinformation, hvor de kan få inspiration til deres dag i Aarhus.

Krydstogtkajen i Aarhus ligger lige i byens hjerte. Fra Velkomstområdet går krydstogtgæsten langs Aarhus Å. Det tager kun cirka 10 minutter at gå fra krydstogtområdet til Aarhus Domkirken. Domkirken er et godt udgangspunkt for alle gæster der ønske at opleve Latinerkvarteret, gågaden, restauranter og attraktioner som Salling ROOFTOP, Vikingemuseet, Besættelsesmuseet og KØN. Fortsætter man langs Aarhus Å, tager det cirka ti minutter ekstra, inden man kommer til ARoS. Fra ARoS er der kun cirka 10 minutter til hovedindgangen til Den Gamle By, der ligger i Botanisk Have, hvor man også kan besøge Væksthusene.

Bæredygtige tiltag

Udover at Aarhus tager godt imod sine gæster, ønsker vi også, at gæsterne tager godt imod Aarhus. Derfor opstiller vi affaldssorteringscontainere de steder, gæsterne kommer forbi på havnen.

Derudover gør vi gæsterne opmærksomme på, at vand kan drikkes direkte fra hanen på vandposter rundt omkring i byen, mens vi også har gjort vores tidligere trykte krydstogtmagasin digitalt for at mindske brugen af papir.

Vi forsøger altid at fordele gæsterne rundt omkring i destinationen. Dette gøres både for at få dem til at opleve vores mange muligheder men også for at undgå for mange gæster på ét sted. 

Som den første havn i Danmark har Aarhus Havn investeret et tocifret millionbeløb i et landstrømsanlæg. Det betyder, at krydstogtskibene kan slukke for motorerne, og i stedet køre på strøm, mens de ligger til land. Læs mere om landstrømsanlægget og Aarhus Havns andre tiltag her.
 

Mere om krydstogt i Aarhus

Den Gamle By ved krydstogtgæsternes ankomst
Krydstogtsgæsternes ophold
Frivillige står klar til at tage imod krydstogtsgæster i Aarhus
Sådan tager vi imod krydstogtgæsterne i Aarhus

Share your moments with us: